Включи се в конкурса за разказ „Добрият великан“ за 100-годишния юбилей на Роалд Дал

По повод 100-годишнината от рождението на британския писател Роалд Дал Книжен център „Гринуич“ и издателство „Ентусиаст“ организират конкурс за разказ за деца от 7 до 10 и от 11 до 14 години. Инициативата е част от кампанията „Стара хартия за нова книга“, а нейни партньори са ЕКОПАК България АД и BS Films.

Конкурсът е посветен на любимия на децата ГДВ – великана от едноименното детско произведение от Роалд Дал. Почитателите на забавните истории на Световния разказвач №1 познават и обичат Големият дружелюбен великан, защото той е благ и мил и е страхотен приятел на децата. Освен това има свой собствен език, който се нарича плямпаници. ГДВ измисля необикновени думи, които сам нарича врелинекипелици. Да си негов приятел е не просто забавно, но и много вълнуващо.

За да участваш в конкурса, трябва да измислиш свои собствени необикновени думи и да напишеш любопитна история с великани, сънища и мечти. Участниците, които приемат предизвикателството, ще се състезават за страхотни награди – таблети, комплекти с книги на Роалд Дал и семейни билети за филма „Добрият великан“. Разказите трябва да отговарят на зададената тема, а задължително условие е в текстовете да присъстват нови, измислени от участниците думи (например: пъпкавица, вълшебнодрям, страшилищоносач, разпрекрасна, експлотевичен, ухапревъзходен).

Специално тричленно жури ще определи трите най-добри истории в двете категории, а креативността и въображението ще донесат на участниците допълнителни точки. Конкурсът започва на 18 август, а своите творби можете да изпращате до 23:59 ч. на 30 септември на e-mail: roalddahl@enthusiast.bg или на адрес София, 1504, ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6.

Победителите ще бъдат обявени и наградени на 15 октомври на специално събитие в Книжен център „Гринуич“. Пълните условия на конкурса можете да прочетете тук.

Конкурсът „Добрият великан“ е част от кампанията „Стара хартия за нова книга“, която през 2016 г. ще се състои за четвърта поредна година. Инициативата ще се проведе в 4 града в страната и ще бъде посветена изцяло на годишнината от рождението на Роалд Дал и на любимия детски герой – ГДВ. Партньори на кампанията са ЕКОПАК България АД и BS Films разпространители на филма „Добрият великан“.