Търговци и пътешественици

Попадали ли сте на книжките от поредицата Top Readers, за които с Пухи разказваме периодично? Е, ние достигнахме до Ниво 4 и днес ще прочетем „Търговци и пътешественици“ от раздел „История“.

Ако сте пропуснали да забележите, книгите от поредицата са разделени на специални нива, подходящи за различните читателски умения на децата. Докато ниво 1 е за онези, които се учат да четат и се справят с малък по обем текст, изписан с ОГРОМНИ букви, в ниво 4 нещата са за професионалисти Тук информацията е много по-богата и можеш да научиш всякакви интересни факти, свързани например с търговията и пътешествията на авантюристи като Христофор Колумб и Франсис Дрейк, без да се отегчаваш с прекалени подробности.

В „Търговци и пътешественици“ ще откриете защо хората от дълбока древност са пътували, за да търгуват със своите продукти. От долината на Нил с търговска лодка (египтяните са изобретили платната на лодките преди 5000 години!!!), ще стигнете до древния Рим. Погледайте гладиаторските игри с животни, доставени от търговските кораби от Африка и Шотландия например, а после се пренесете при пустинните търговци с техните камили. Открийте нови континенти с Колумб, обиколете света със сър Франсис Дрейк и много внимавайте да не попаднете в Европа по времето на „Черната смърт“. А ако искате да узнаете кой е изобретил компаса и как той е изглеждал първоначално… не, не питайте чичко Гугъл. Отворете на стр. 15 и ще разберете

Илюстрациите в книгата отново са страхотни, като допълнение на интересната информация, събрана в нея. Затова, мили деца, грабвайте веслата и да потегляме на търговско пътешествие по света!