Горските животни в омайния свят на Тони Улф

„Боско – омайният свят на Тони Улф: Горските животни” е точно това – свят, който омайва и не забелязвате как времето лети, докато четете или просто разглеждате книжката.

Историите за живота на горските животни са простички и очарователни – пролетен бал в гората, построяване на горски дом от дънера на старо дърво, басейни за разхлада и забавление и речен кораб от обувка-сабо, измисляне на преса за сок от горски плодове, експедиция за наблюдаване на звездите и още, и още. Случките разкриват характерите на различните животни – вечно намръщения гарван Гаро, трите стари моми – сестрите мишки гризанки, черния мишок – диригент на горския оркестър и други най-различни животинки.

С първото разлистване става ясно, че в тази книжка илюстрациите не са само допълнение към приказките. В някои случаи те привличат окото повече от текста. И няма как иначе! Тони Улф е всепризнат майстор-илюстратор и от децата, и от родителите им. Рисунките му са прецизно изпълнени до най-малкия детайл, животните имат своя отличителна индивидуалност, а цветовете са наситени и весели, без да са крещящи или дразнещи.

И така, без повече излишни обяснения! Не спестявайте на децата си запознанството с омайния свят на Тони Улф. Занимателните истории ще дадат начало на много важни разговори с вашите мъници – за приятелството, за ползата от общите усилия, за толерантността, за щедростта. А превъзходните илюстрации могат да станат отправни точки за измисляне на ваши варианти на приказките от вълшебната гора.

Автор: Лора Филипова