Специална книжка за феи-кандилки

Весела Фламбурари е мила, забавна и освен това пише готини книжки за деца. Както самата тя казва, творчеството й е по-познато на българите в чужбина, отколкото на децата в родната й България. Такава е и съдбата на последната й книжка – „Майска нощ с феята-кандилка“, която се разпространява напълно безплатно, но… само сред българчетата в чужбина.

Феята-кандилка (това е професия, не име!) всъщност се казва Месечка. Месечка е родена през месец май, когато мъглите спят, а цветята цъфтят с прекрасен аромат. Малката феичка има свое пухкаво-рошаво-искрящо кандило, както и изящно-лунно-сребърно блестящ приятел – лунният лъч Фенгариос или просто Фенги.

Месечка и Фенги, а и Кандилото си живеят напълно безгрижно и се наслаждават на приятната си компания, докато един ден… Винаги има един ден, по-шантав от останалите, в който всичко може да се обърка. Да накапеш новата си дреха; да си скъсаш крачола, докато прескачаш някоя ограда; да счупиш любимата ваза на майка си…или пък да се блъснеш в най-малката вещица на света, притежаваща най-чувствителния нос и НАЙ-ГОЛЯЯЯМАТА лошотия! Такава „вещична“ среща преживява и Месечка. За нещастие, защото само си представете на какво е способна толкова малка и проклета злодейка!

След куп забъркани в казана съставки и една много лоша магия, вещицата успява да измайстори наистина гадна отвара, с която да угаси Кандилото на Месечка. Знаете ли, че ако кандилото на една фея-кандилка угасне, угасва и сърцето й? Да, от това е застрашена и нашата малка героиня. Ще я открие ли Фенги? Ще успее ли да я спаси? Може ли едно кандило да се запали повторно?

Понеже няма как да прочетете книжката, освен ако не живеете в чужбина, ще дадем шанс на двама от вас да си спечелят „Майска нощ с феята-кандилка“ с автограф от Весела Фламбурари. Всичко, което трябва да направите, за да се включите в нашата игра е, да напишете края на историята!

Ето и условията:

Напишете края на историята за феята-кандилка Месечка в рамките на 1 печатна страница и ни го изпратете в срок до 15.08.2012 г. на мейл igra@detskiknigi.com, заедно с вашето име, възраст и град. Нашето жури ще прочете произведенията ви и ще избере две от тях, разпределени в категории от 6 до 8 години и от 9 до 13 години, които ще получат книжки с автограф от авторката, а всички получени истории ще съберем в малка електронна книжка.

Очакваме вашия завършек на историята за Месечка и Фенгариос!

[club]