Сладкишите на Снежанка

Всяко дете вероятно знае историята на милата Снежанка, която открива къщичката на джуджетата, докато бяга от ловеца и от злата си мащеха. Разхвърляната къщурка светва от чистота, но мога да се обзаложа, че джуджетата остават очаровани не само от този факт, но и от вкусотиите, които Снежанка им приготвя за хапване!

Ако искате да проверите дали готварските умения на приказната героиня наистина са толкова добри, започнете с готварското издание за деца „Сладкишите на Снежанка“ (изд. „Софтпрес“). В него ще откриете 4 рецепти, които можете да сготвите сами. (Почти! За някои действия непременно ползвайте възрастен :)) Книгата е тъничка, страниците – от гланцирана твърда хартия (носят на покапване), инструкциите са доста опростени, съставките се намират във всяко домакинство. Според мен би могло някои от обясненията да са по-детайлни, но както знаем, „големите никога нищо не разбират“* като хората, та затова ще приема, че проблемът е в мен.

Ето как Карин се включи в приготвянето на вкусен шоколадов салам ала Снежанка. Не пропускайте да изгледате видеото, за да видите още кой реши да помага – и в бъркането, и в дегустирането:

Не пропускайте да се запознаете с рецептите и от останалите книжки, включени в нашата „Вкусна седмица“ 2016.

* Цитат от „Малкият принц“, Антоан дьо Сент-Екзюпери, превод: Валентина Бояджиева, изд. „Сиела“.

Автор: Вал Стоева