Русенската библиотека е домакин на детско музикално ателие

В музикално ателие „На купон с балон“ ще могат да се включат малките русенци на 6 февруари (събота) от 11.00 ч. в Детски отдел на РБ „Любен Каравелов“. Ръководител на ателието е гл. ас. д-р Петя Стефанова, преподавател в РУ „Ангел Кънчев“, а организаторите са предвидили за участниците много творчески задачи и музикални предизвикателства върху произведението на Камий Сен-Санс „Карнавал на животните“.

В представянето на музиката ще се включат приказни текстове и стихове за животни, пряко обвързани с тембровото разнообразие на класически музикални инструменти. Децата ще могат да чуят звука и да се насладят на характерната им звучност по нетрадиционен начин. Малките музиканти–инструменталисти ще участват и в авторски музикално-двигателни игри, а в ателието ще се включат и студенти от музикален клуб „Афект“ при РУ „Ангел Кънчев“.

Ако нямате възможност да посетите музкалното ателие в Русе, можете да се запознаете с класическото произведение на Камий Сен-Санс чрез музикалната книга на изд. ЕМАС – „Карнавалът на животните“, която бе отличена в категория „Иноватори“ на наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ през 2015 именно заради съчетанието на мултимедийни елементи с основния текст.