Регата в Лисича гора

С вас скоро не сме посещавали Лисича гора, а трябва да знаете, че жителите й не си губят времето – организират си ежегодна регата по реката. За вида и размера на лодките няма никакви ограничения, освен да са изработени лично от екипажа, у дома.

Нашето познато трио – таралежчето Уили, зайчето Ру и мишлето Харви – решават да участват и тази година в надпреварата. Старите им познайници, плъховете, също са тук и ако мислите, че са се превъзпитали след случката с кражбата в Лисича гора, помислете си пак. Те отново прилагат нечестни номера по време на тренировките за регатата. По съвет на Харви тримата приятели решават да използват някои от техните методи и започват да ги шпионират, за да разберат каква подлост са намислили.

Освен това трябва да решат какъв да бъде корабът, с който ще участват и да го построят. А кой може да им помогне за това? Капитан Видра, разбира се! Той запретва ръкави и за една нощ изготвя чертеж и макет на чудесна витлова лодка. За Харви, Ру и Уили остава да я построят.

Както сами знаете, дори и между приятели възникват спречквания и караници. Важното е да бъдем търпеливи към лошото настроение на нашите приятели и сръдните ще траят по-кратко.

С общите усилия на Уили, Ру и Харви лодката е готова. Знаете ли какво трябва да се направи когато един новопостроен плавателен съд се пуска на вода? Точно така, трябва да му се направи кръщение. В този случай капитан Видра кръщава лодката „Дукесата на Лисича гора” като разбива бутилка от специалната лимонада на господин Лисан в корпуса й.

Скоро регатата започва и ще ви споделя, че протича много напрегнато. Има подли номера, внезапни обрати и доблестни постъпки. А кой отбор печели регатата? Това можете да узнаете сами, но ще установите, че понякога има и по-важни неща от първото място.

Ако историите от Лисича гора са ви станали интересни, прочетете и ревютата ни за „Вълшебната шейна” и „Разбойниците от Лисича гора”.

 Автор: Лора Филипова