Разбойниците от Лисича гора

Вероятно си спомняте историята за вълшебната шейна в Лисича гора, която ви разказахме като част от инициативата ни „Книжна Коледа”? Помните ли тримата приятели – мишлето Харви, зайчето Ру и таралежчето Уили? А какво ще кажете за още една история?

Този път ще стане дума за „Разбойниците от Лисича гора” и отново ще ни я разкаже дуото Синтия (автор) и Брайън (илюстратор) Патерсън. Ама, Харви, Ру и Уили ли са разбойници, ще възкликнете вие? Неее, не са те.Wink Всъщност и те, както и господин Язовец и дядо Таралеж, са възмутени от кражбите в магазина на господин Язовец и озадачени кои ли са крадците. Нещо повече – господин Язовец е отчаян и решава да зареже всичко и да отиде да ремонтира караваната си за една седмица. Харви, Ру и Уили предлагат помощта си, за да приключи ремонта по-бързо и обещават да участват в устройването на капан за разбойниците.

На другата сутрин групата заминава с влака към брега на морето. Докато пътуват, забелязват плъховете да плават по реката с ветроходна яхта и макар Уили да е убеден, че са намислили нещо, господин Язовец смята, че няма нищо подозрително.

До обяд на следващия ден караваната е изчистена и боядисана, господин Язовец е много доволен, а тримата приятели са свободни да изследват плажа, водата и скалите. Но както сами знаете, по-далечните и леко плашещи неща са неустоимо привлекателни за любопитковци като Харви, Ру и Уили.  Скоро те са на път към фара, за който се носят слухове, че е обитаван от призраци. Единственият проблем е, че лодката им е продънена и те се оказват нещо като корабокрушенци.

Ще успеят ли да стигнат с плуване до фара? Кого ще срещнат там и как ще успеят да се  приберат обратно на брега? А по-съобразителните от вас сигурно ще се зачудят и дали плъховете имат някакво по-сериозно участие в тази история? Всички отговори са в книжката и ви очакват.

Автор: Лора Филипова

[club]