Приказна Коледа

Няма по-вълшебно време в годината от Коледа. Детските усмивки, елхите и светещите звездички са навсякъде около нас, а подаръците нетърпеливо чакат да бъдат отворени… Има обаче и хора, които никак не харесват празника. Такава е феята на зимата от книгата „Приказна Коледа“ (изд. „Хермес“).

Въпросната фея е ужасно лоша и никак не се радва на щастието на принцеса Елиза. За да я накара да страда, магьосницата орисва добрата принцеса да се загуби и да не успее да се прибере навреме за празника. Какво нещастие! Хубавото е, че добрината винаги бива възнаградена и горските животни помагат на Елиза да открие къщата на дядо Коледа. А там има толкова подаръци, че добрият старец едва ли ще успее да ги опакова сам!

Книгата е дебела, с твърди корици и много брокат. Подходяща е за мъничките деца, които възприемат кратки текстове, но пък се наслаждават на шарените картинки. Тя съчетава елементи от приказката „Снежанка и седемте джуджета“ и от „Снежната кралица“, макар образите да са променени до неузнаваемост. Вътре са скрити и шест пъзела, допълващи текстчетата за преживелиците на принцеса Елиза. Тя ще предложи много забавление на малките през почивните дни.

Автор: Вал Стоева