Познай герой № 5 в Месец на европейските разказвачи: Малката вещица

Включете се в играта „Познай героя“ в нашия специален Месец на европейските разказвачи и спечелете награди!

Как? В периода 20.05. – 31.05.2013 г. ще публикуваме картинките на 10 героя от поредиците за европейските разказвачи на ХХ/ХХІ век, издадени от изд. ЕМАС. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от трите седмични награди, осигурени от изд. ЕМАС.

Две седмици, десет героя, две седмични томболи и шест книжни награди… Всичко е във вашите ръце!

Петият герой от Месеца на европейските разказвачи е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 25.05.2013 г.:

Малката вещица е героиня на немския автор Отфрид Пройслер. Може и да е малка, но пък е много вироглава и не се спира пред нищо, за да отиде на Валпургиевата нощ на истинските вещици. За нарушението на правилата е наказана строго: да стане добра вещица и да се яви на тежък изпит пред старшите си посестрими.

С помощта на верния си гарван Абраксас малката вещица усърдно учи магии и прави наистина добри дела – помага на нещастните хора, спасява животни в беда и си намира приятели. Дали обаче тъкмо това се изисква от една вещица?

Героинята е спечелила възхищението на поколения деца по света. Нейната история се играе в театрални постановки и дори в късометражни филми.