Познай герой № 3 в „Приказки любими в рими“

Включете се в играта „Познай героя“ в нашите специални приказни дни в рими и си спечелете награди!

Как? В периода 05.02. – 14.02.2014 г. ще публикуваме картинките на 8 героя от историите, събрани в книгата „Приказки любими в рими“ (изд. „СофтПрес“). Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията (независимо дали коментари от сайта или Фейсбук-коментари). Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от трите награди, осигурени от изд. „СофтПрес“. Победителите ще обявим на 17.02.2014 г.

Осем героя, една томбола и три книжни награди…

Всичко е във вашите ръце!

Третият герой е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 07.02.2014 г.:

Малката хитруша Маша и големият стар Мечок са героите ни в ден № 3 от играта „Познай героя“, посветена на книгата „Приказки любими в рими“.

Маша живее с баба и дядо, весела и жизнерадостна е, а и на всичкото отгоре обича да събира гъбки и горски плодове с приятелките си. Попаднала в мръсната „прасешка къщура“ на Мечока, тя веднага се заема да я приведе в ред, а на всичкото отгоре умее и да готви вкусни каши, банички и да запарва чай. Не мислете обаче, че чудесните качества на момиченцето свършват дотук. Освен всичко изброено, Машенка е голяма умница и с хитрост успява да се върне вкъщи…

Мечокът е стар и голям, а на всичкото отгоре – и господар на гората. Домакинската работа обаче не му е на сърце и затова къщурката му е доста занемарена. Видял ползите от присъствието на Маша в дома му, Мечокът решава да задържи момиченцето при себе си. За щастие, големината и старостта на Мечока не са го дарили и с мъдрост. Затова и той не разбира, че Маша го е надхитрила.

„Мечо взел, че я послушал,

а пък малката хитруша

бързо в коша се укрила,

с баничките се покрила…“

Не пропускайте да проверите и останалите герои, които сме подготвили за вас в периода 10.02. – 14.02.2014 г. Върнете се в понеделник, за да увеличите шансовете си за успех в нашата томбола!