Позитивните деца: какво и как?

„Отглеждането на позитивно настроени деца е просто,

но не и лесно…“

Ако и вие сте се улавяли да размишлявате над подобно заключение, но не сте сигурни какво да предприемете, най-вероятно сте попаднали на точната книга. Зиг Зиглар е автор на бестелъри по теми, касаещи усъвършенстване на живота, личностно развитие, продажби, семейни ценности, отглеждане на деца и други. Той е талантлив оратор и обучител, който пътува по света и предава на хората своите знания и послания по значимите теми, с които се ангажира.

Как да отглеждаме позитивни деца в този негативен свят е четиво-напътствие, през което се преминава с лекота и интерес. Самият той баща на четири деца, по думите от неговото посвещение – „най-позитивните, които съм познавал някога“, авторът разказва с конкретни моменти от личния живот и от практиката си като обучител и оратор за своите срещи с деца, родители и други, ангажирани с процеса по формиране на позитивни личности.

С проникновеност, практически примери, интересни откъси от публикации и не без оптимизъм, Зиг Зиглар ни посочва пътя за изграждане на ценни качества за успеха на децата ни, предлага ни стъпки за мотивиране и изграждане на положителна нагласа и ни предупреждава за опасностите по пътя. Макар и с по-голяма отдалеченост във времето, цитираните статии и изследвания предават все още валидни и важни за нашето съвремие статистика и послания. Сам направил на средна възраст един устойчив избор за подобряване на духовния си живот, авторът ненатрапчиво ни предлага – за нас и нашето семейство – и обмислянето на път, основан на християнски (или свързани с друга вяра) ценности и морал.

За нас, родителите, книгата на Зиг Зиглар предава урок по формиране и използване на най-важните съставки за отглеждане на позитивни деца в нашия не особено дружелюбен свят – търпение, дисциплина, постоянство, вяра и безрезервна любов.

Автор: Жанета Христова

[club]