Пътуващо сандъче №7 донесе книги пътешественици в с. Цар Самуил

Получихме писмо на ел. поща от Стефка Василева, библиотекарка при Народно читалище „Искра – 1928г.“, с. Цар Самуил, общ. Тутракан, с което ни известява, че „Пътуващо сандъче“ №7 е пристигнало при тях. От 11 май книгите пътешественици са на гости на децата от ОУ „Стефан Караджа“, които с интерес са ги разгледали. С помощта и на учителя си те ще се запознаят със съдържанието им, а след това ще оставят коментари за прочетените книги на сайта www.bookcrossing.com.

Идеята на проекта “Пътуващите сандъчета”  е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време, а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.

Дарителската акция за набиране на книги бе организирана от фондация “Детски книги”, сайт “Аз чета”, Асоциация “Българска книга” и буккросинг-общността в България. Към акцията се присъедини ИКЕА, дарявайки книгите, набрани от дарителска акция по време на Софийския международен литературен фестивал.