Пътуващи книги пристигнаха в Девня и Разград

Книгите пътешественици от проекта „Пътуващите сандъчета“ на Българската библиотечно-информационна асоциация не се плашат от горещото време и не спират своя път до различни краища на България. Ето какви новини получихме за сандъче № 13:

„Здравейте, пишем ви от Детски отдел на РБ „ПРоф. Боян Пенев“-гр. Разград! Тази година при нас гостува пътуващо сандъче № 13. Нашите читатели с интерес прочетоха всички книги от сандъчето и споделиха, че някои от тях са им станали любими.

Това е една от добрите практики за насърчаване на четенето и привличане на децата в библиотеките, да се запознаят с новоиздадените книги и да се провокира интереса им към четенето.“

Сандъче № 31 пък радва децата в Девня:

„Здравейте!

Сандъче № 31 вече е в читалищната библиотека на НЧ „Просвета 1900″ в гр. Девня. Благодаря на регионалната библиотека в гр. Казанлък. Книгите са в отлично състояние и много актуални.

Поздрави!
Мирена Иванова – библиотекар“

Пътуващите сандъчета” е проект на Българската библиотечно-информационна асоциация и се реализира с подкрепата на фондация „Детски книги”. Идеята на проекта е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време (45 дни), а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.

Повече за проекта можете да научите на https://libchest.wordpress.com/, а ако желаете пътуващо сандъче да посети и Вашата библиотека, можете да се включите като попълните онлайн формуляр за заявка.