„От деца за деца“ срещна радушен прием от четвъртокласници при представянето си

Мраморно фоайе на НДК стана сцена на срещата на Нуша Роянова с гости на 5. Софийски международен литературен фестивал. На 13 декември в присъствието и на четвъртокласници от столичното 119. СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“ художничката представи проекта „От деца за деца“ на издателство „Дъбови листа“ и Нова телевизия, чийто основен двигател е тя. Книгата събира 25 истории написани от деца и избрани след конкурс през април тази година и илюстрирани от деца от школата по рисуване „Дъбови листа“.

За чувството да видиш свой текст включен в книга разказаха Петра Куртева и Андреа Хаджидимитрова, а след това прочетоха откъси от произведенията си. Младите авторки възбудиха любопитството на присъстващите деца, които ги засипаха с въпроси – трудно ли е да се пише, как пишат, какво е най-важното, за да започнеш да пишеш. Нуша, Петра и Андреа се обединиха около идеята, че най-важното е да повярваш в себе си.

Нуша Роянова също не бе пощадена от детското любопитство. Тя разказа за своята авторска поредица книги за кучето Джак и котето Ема и с удоволствие сподели откъде черпи вдъхновение, колко време й отнема написването на една история и илюстрирането й и как живеят под един покрив куче и котка.

В края на срещата всяко от присъстващите деца имаше възможност да си поговори лично с младите творци и Нуша Роянова, както и да получи автограф.