Пирати превзеха за час Панаира на книгата

Сцената на панаирната програма на четвъртия етаж на НДК бе превзета от пирати в 14 часа на 13 декември. Под вещото ръководство на капитан Вал Стоева от фондация „Детски книги“ присъстващите деца се пренесоха 300 години назад във времето с тайния пират Сам Силвър и попаднаха на борда на „Морски вълк“.

Малките пирати обсъдиха „професията“ на пирата, опасностите, частите и управлението на пиратските кораби и научиха интересни факти за пирата на кралицата – сър Франсис Дрейк.

Преди да започнат усвояване на тънкостите на абордажа, децата се състезаваха в теглене на въже – екипажът на момчетата срещу екипажа на момичетата. В напрегнатата борба надделяха… момичетата!

На финала всяко от децата направи своя карта на скрито пиратско съкровище. Екип на „Детски книги“ избра като най-интересна картата на Радина Колева от IVа клас на 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, която получава специална награда – пиратска книга. Екипажите напуснаха морето на книгите в НДК с дребни подаръци и ефикасно средство за борба със скорбута – портокали!

Не пропускайте да разгледате и галерията от пиратското парти в AzCheta.com.