Още 4 книги с дракони за жежко лято

По Гергьовден ви представихме няколко книги за змейове, лами и дракони, с които да се забавлявате. Горещините от последните две седмици ни карат да се чувстваме като застанали пред раззинатата паст на огнедишащ дракон, което накара Анна Симова от екипа ни да се сети за още 4 драконски книгопредложения. Ето и ги тях.

“Лили чудото и трудният драконов изпит на Хектор” (изд. „A&T Publishing“)

Книгата разказва за Хектор – малък симпатичен дракон, който в недалечното минало помага на Лили да се сдобие с магическата си книга. С помощта на книгата, тя прави своите магически скокове през времена и епохи и се забърква в невероятни приключения!

На Лили й става мъчно за стария й приятел и тя решава да го посети. Колко ли е пораснал? Какво ли е станало с него?

След поредния магически скок, момиченцето намира Хектор, изпълнен с решителност – предстои му да се яви на важен драконов изпит по бълване на огън, летене и други драконски задължения. Но… има малък проблем – Хектор е драконче, което обича да си похапва. Толкова обича да си похапва, че му е трудно да лети! Как ли ще му помогне Лили?

Стигнете ли до края на книгата, ще откриете съвсем истинска рецепта за любимите гевреци на Хектор, които са много лесни за приготвяне и също толкова вкусни за изяждане!

Книгата е подходяща за читатели над 6 години.

“Дракони” (книги 1 и 2), част от поредицата “Да паднеш от страх” (изд. „Атеа“)

Изданията са опит да се съберат разказите за различни дракони и змейове, познати от литературата, митовете и легендите.

Приказки за дракони има в цял свят, а и за много велики личности се смята, че притежават драконово потекло. Какво ли е онова, което толкова силно привлича хората към тях? Драконите са ту мъдри, ту опасни, ту добронамерени, ту страховити.

“Всъщност, те са единствените същества, способни да изстрелват огнени кълба. Но това е само част от завладяващите им качества – в свят, в който всичко изглежда изучено и класифицирано, драконите запазват вълнуващата си загадъчност.”

Книгите са подходящи за пламенни почитатели на огнедишащите създания и съдържат истории за дракони, както и любопитни вярвания и фолклор.

Книгата е подходяща за читатели над 9 години.

“Да пробудиш драконче” (изд. „Човешката библиотека“)

Това е първата книга от фантастичната четирилогия на Николай Теллалов. Е, по-скоро нека я определим като българско фентъзи с фолклорни мотиви.

Това е необичаен драконов разказ или по друг начин казано – приказка за драконче, в която няма драконче. Не и ако си представяте люспести тела, големи криле и пламъци.

“Тази история започна с това, че Радослав изтърва ловджийския си нож в тясна клисура, по дъното на която студено ромолеше планинско поточе. Ругаейки каруцарски, младият мъж реши да слезе долу и да потърси загубеното.”

Там, обаче, не намира нож, а вградена отпреди стотици години в скалата змеица. Радослав успява да освободи Верена от студения камък и тя се явява пред него в човешки облик. Във Верениното лице той открива не просто красива девойка, но и вековна мъдрост, благост, великодушие, добрина, съобразителност, бърз ум и неземна сила.

Любовта между двамата е колкото красива, толкова и опасна. А, както се оказва, променя съдбите и на двамата.

Книгата е подходяща за читатели над 14 години.