„Да отгледаш читател“ на Алея на книгата във Варна

Лятото е времето, в което традиционно очакваме от децата да четат. Ако действителността се разминава с очакванията, вероятно сте родител, който има нужда от практически насоки и съвети.

На Алея на книгата във Варна до 8 август 2021 г. в шатра № 11 (при изд. „Мармот“) можете да намерите наръчника „Да отгледаш читател“ на британския екперт Алисън Дейвид.

Книгата е подходяща за бъдещи и настоящи родители на деца от 0 до тийнейджърска възраст. Със своите ясни и точни напътствия тя е особено полезна на учителите в детските градини и училищата, както и на библиотекарите, а универсалните й послания и насоки са напълно приложими в българските условия.

Книгата вече беше представена по време на фестивала „Пловдив чете“ 2021 в началото на юни и бе радушно посрещната на Алея на книгата в Пловдив от родители, учители и библиотекари.

“Да отгледаш читател: наръчник за родители” е книга с кауза: приходите от продажбата й ще отидат за подкрепа на мисията и дейността на фондация за насърчаване на четенето „Детски книги“. Целта ни е заглавието да достигне до поне 100 библиотеки в страната.

Повече за изданието ще откриете в отзива ни тук.

Ако нямате възможност да посетите варненската Алея на книгата, можете да купите книгата онлайн от Ние, децата!Ozone.bg и Booklover.bg с код за отстъпка DK19.

В София можете да я откриете в Greenwich book center (бул. „Витоша“ 37), а скоро и в книжарница „Нисим“ (бул. „Васил Левски“ 59).