Нов анимационен филм от създателите на „Златната ябълка“

С пресконференция-прожекция на 27.11.2016 г. (неделя) от 18:00 ч. в Литературен клуб „Перото“ (НДК) Студио „Змей“ ще представи своя късометражен филм, базиран върху българските фолклорни легенди, „Легенда за първия кукер“. Студиото стои зад проекта за анимационен сериал, вдъхновен от българския фолклор, „Златната ябълка“, и освен филма, който ще покаже част от предисторията на бъдещия сериал, от студиото обещават да обявят и няколко вълнуващи новини, свързани с реализацията на сериала и развитието на проекта.

От 19 до 21 часа отново в „Перото“ на всеки 30 минути ще има прожекция на „Легенда за първия кукер“ със свободен вход. Поради ограничения брой на местата, е необходимо потвърждение на присъствието тук. Ще можете да подкрепите проекта на място чрез покупка от специалния щанд с тениски, постери и други дреболии.

„Златната ябълка“ е първият по рода си анимационен проект от такава величина в България. Екипът на Студио „Змей“ успя да създаде общност, обединена около сериала и неговата кауза – опазването и популяризирането на българската фолклорна памет и поставянето на основите на едно съвременно анимационно студио на световно ниво у нас. След успешно реализирана кампания за групово финансиране (crowdfunding) в Kickstarter, студиото създаде трейлър на сериала: