Необикновеното куче Клод отива на село

Какво е нужно на прохождащите читатели, които хем искат да упражняват новопридобитото си умение, хем бързо се уморяват и отегчават от четенето? Малка книжка с много илюстрации, симпатични герои със страст към приключенията и увлекателен текст.

Британският илюстратор Алекс Т. Смит е заложил именно на такава формула при създаването на поредицата си за кучето Клод. А кой е Клод?

Дребничко дундесто куче, което носи барета и много елегантен пуловер. Най-добрият му приятел е сър Мъхесто чорапче, който е… чорап, целият в мъхести топчета.

Двамата живеят у господин и госпожа Лъскави обувки, но се впускат в приключения при всеки удобен случай. А такъв е всеки миг след като сутрин вратата се хлопне след собствениците на Клод.

Една сутрин в четвъртък Клод решава да отиде на село. Двамата със сър Мъхесто чорапче смело се впускат в приключението, откриват провинцията и попадат във фермата на госпожа Торна.

Клод е очарован и се впуска да помага в подготовката за предстоящия селски панаир същия следобед. Кучето се запознава с кокошките, овцете, кравите, конете и прасетата. Всичко е необичайно за него, но той подхожда към всяка задача смело, изобретателно и безкрайно учтиво. Сър Мъхесто чорапче не е така въодушевен и набляга на по-спокойните занимания. Накрая всички се включват в селския панаир, където Клод има възможност да се прояви като истински каубой.

Историята е приятна, забавна и близка до децата над 5 години, които лесно ще свържат собственото си любопитство с искрения интерес на Клод към всичко във фермата. Както и склонността му лично да изпробва всичко. Например, всички кални локви или пък щуро яздене на кон. 🙂

Алекс Т. Смит е използвал ограничен брой цветове за илюстрациите в книгата, но неограничено чувство за хумор. Резултатът е много весели илюстрации, които крият множество малки комични подробности и дават поводи за допълнителни разговори с децата.

Поредицата за Клод и сър Мъхесто чорапче е най-подходяща за деца над 5 години и е идеална за начинаещи читатели, които са усвоили основите на четенето, но имат нужда от богато илюстрирани и увлекателни истории, за да се упражняват.

Чудесният превод на „Клод на село“ е на Милена Милева – Фено.

Купете книгата с отстъпка от 10% от Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и ревюираме книги за Вас.