Момчил Степанов – „детският“ четец в Нощ на литературата 2017

12 български града се включват в инициативата Нощ на литературата 2017 на 10 май, а единственото читателско гнездо, в което можете да чуете откъс от детска книга е това на фондация „Детски книги“ в Галерия 2.0 в София. Докато с нетърпение чакаме утрешния ден, ви предлагаме да научите малко повече за Момчил Степанов – четецът в „детското“ гнездо, който ще чете откъс от „Приказка за Синьото кълбо“. Той вече е влизал в ролята на четец по време на третия книжен пикник „Бисерче вълшебно“, който проведохме през март тази година в Sofia Ring Mall. Ето как се представя самият той:

На 30г. съм и съм актьор и певец. Завършил съм Актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ през 2009-та. Основната ми работа е в сферата на озвучаването на филми. Някои от по-известните ми роли са: Кристоф („Замръзналото кралство“), Мауи („Смелата Ваяна“), Люмиер („Красавицата и Звяра“), Клон („Тролчета“) . Участвал съм в Х-фактор – сезон 3 и съм полуфиналист в 5-ти сезон на „България търси талант“, в дует с Виктор Самсонов. В сериала „Златната ябълка“ озвучавам ролята на Влад – единия от братята кукери. Също така съм консултант по озвучаването на сериала.

Припомняме ви, че книгата „Легенда за първия кукер“ спечели наградата „Бисерче вълшебно“ 2017 в категория „Откриватели“ (6-8г.).

Надяваме се да сме разпалили желанието ви за среща с детска книга от необичайна литературна дестинация като Исландия и ви очакваме утре от 18 до 21 часа в Галерия 2.0 в София.

Основни организатори на Нощ на литературата 2017 са: Австрийско посолство, Британски съвет, Гьоте институт, Датско посолство, фондация „Детски книги“, Представителство на ЕК в България, Унгарски културен институт, Институт Камойнш, Институт Сервантес – София, Ирландско посолство, Италиански културен институт, КИЦ на Република Македония, Посолство на Кралство Норвегия, Полски институт, Руски културен институт, Посолство на Белгия, Румънско посолство, Посолство на Финландия, Посолство на Швейцария и Чешки център София.