Моята първа енциклопедия с капачета: Човешкото тяло

„Моята първа енциклопедия с капачета: Човешкото тяло“ на издателство Фют е енциклопедия с капачета, подходяща за най-малките изследователи. Тя разказва за човешкото тяло, давайки отговори на част от любопитните детски въпроси, свързани с него. Всеки разтвор от книгата е посветен на един от тях: Как? Защо? Кога? Да или не? Къде? Какво? Представената информация положително ще провокира децата да продължават да се интересуват, а родителите – да задълбочат научните си познания.

Как? обяснява начина на функциониране на сетивата.

Защо? разкрива защо дишаме, мием ръцете си и носим очила.

Кога? съобщава колко големи сме, когато проговаряме или ни пораства брада.

Да или не? помага да си отговорим на въпроси от калибъра: „Мога ли да си пипна носа с език? и „Може ли да си бъркам в носа, ако никой не ме гледа?“.

Къде? ни учи откъде идват идеите, сълзите и кръвта.

Какво? разказва от какво е изградено човешкото тяло, как работят мускулите и за какво служат ваксините.

Илюстрациите в книгата допълват кратките въпроси и отговори, като предоставят възможност да разширите и продължите темата. Ярки, забавни и модерни, те вдъхват на сухите факти живот и стимулират въображението.

Двата въпросника в края на книгата са пореден ценен ресурс, който тя ни предлага. Единият от тях е свързан с опресняване на паметта за вече прочетеното, а другият – със стимулиране на децата да се разровят допълнително и научат още много изумителни факти за човешкото тяло.

Децата опознават света чрез стремежа си да разберат как работи всичко около тях. Когато заедно четете и разгадавате действителността, вие им показвате, че книгите са извор на знание, а въпросите – най-директният път до него.

Имате нужда от по-добра визуална представа за книгата? Изгледайте видеото, предоставено от българските издатели:

На нашия сайт ще откриете още няколко отзива на „Фют“-ски книги, посветени на темата – в малък формат, за по-големи читатели и за „полезните гадости“, които тялото произвежда. Надяваме се всички те да ви вдъхновят да запознаете с неговите чудеса своето мъниче.

 

Вземете книгата с код DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата и Booklover.bg.

Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването

на детското четене в България.