„Мина, магиите и бялата стъкленица” на срещи със столични ученици

На 10 декември детската писателка Весела Фламбурари се срещна с децата от ЧОУ „Д-р Петър Берон” в Столична библиотека, за да им представи книгата си в жанра детско фентъзи „Мина, магиите и бялата стъкленица“. За повечето от тях това бе първа среща с детски писател, изключително успешна практика за провокиране на интереса към книгите и четенето сред малките читатели, която за съжаление през годините все по-трудно се осъществява.

По време на заниманията с децата Весела пресъздава моменти от сюжета на „Мина, магиите и бялата стъкленица”, отключва и провокира въображението им, като им показва какво може да се постигне с магията на словото. Тя ги запознава и с непознати за тях моменти от родната митология, които е вплела в „Мина, магиите и бялата стъкленица”, увлича ги в съвместна забавна игра и децата активно се включват в тяхната обща приказка. След срещите й някои от тях решават, че ще станат писатели като нея и с нетърпение очакват автографа й върху книжката.

Ако искате да прекарате незабравими моменти с книга в ръка на топличко през наближаващите празничните дни, независимо дали сте дете или възрастен, потърсете книгата на Весела Фламбурари. Опитът й в жанра е повече от успешен и е повод за гордост, защото виждаме, че родните автори по нищо не отстъпват на чуждите си колеги. Следващата среща на Весела, Мина, Янил и Китан с малки читатели ще бъде в петък, 12 декември, в столичното 108 СОУ „Никола Беловеждов“.