Михаела Филева се включва в „Забавното четене“

Популярната поп певица Михаела Филева ще подкрепи националната кампания „Забавното четене“, чиято цел тази година е да стимулира четенето с разбиране сред децата на възраст 6-14 години. Тя ще бъде специален гост на откриващото събитие на 29 май, от 14 часа в клуб „Перото“ в София.

Към посланиците на „Забавното четене“ тази година се присъединява и авторът на „Приключенията на мотовете“ Радостина Николова. Тя е носител на наградата „Бисерче вълшебно“ за 2014 г. На старта на кампанията на 29 май писателката ще прочете „между редовете“ любимо детско произведение.

Любими съвременни български детски писатели традиционно ще подкрепят инициативата, която от години насърчава четенето сред децата през ваканциите и почивните дни. В поредица от събития и инициативи познатите посланици на „Забавното четене“ Юлия Спиридонова – Юлка, Марин Бодаков, Петя Кокудева, Весела Фламбурари, Маги Благоева, Иван Раденков ще помогнат на организаторите да убедят децата още по-лесно в ползата и удоволствието от четенето „между редовете“, с анализ и оценка.

„Забавното четене“ продължава добрата традиция с конкурса за най-четящо дете. На събитието той ще бъде представен от 11-годишната Неда, която е активен участник в кампанията от самото й създаване.

Организатори на кампанията „Забавното четене“ са детският портал Az-deteto.bg, национална телевизя Bulgaria ON и dnes.bg. Проектът е съфинансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г.