Мартенската среща на клуб „Летящо прасе“ е посветена на тийн книгите в Бисерче вълшебно 2018

Книгите, номинирани в категория „Майстори“ (14-16 г.) на наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2018, ще кацнат в Детски отдел на Столична библиотека за среща с клуба за четящи тийнейджъри „Летящо прасе“ на 10 март (събота) от 12:30 часа.

Специален гост ще бъде Валентина Стоева, председател на фондация „Детски книги“, която е организатор на наградата. Номинираните тийнейджърски романи в шестото издание на „Бисерче вълшебно“ са 22, а разнообразието от жанрове е голямо. Заповядайте да поговорим за книги и да потърсим заедно „книжни бисерчета“. Входът е свободен.

Клуб „Летящо прасе или четящ тийнейджър“ е доброволна инициатива на Детско-юношеския отдел на Столична библиотека и писателката Юлия Спиридонова – Юлка, която събира тийнейджърите, обичащи книгите. Всяка последна събота от месеца в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека се обсъжда избрано заглавие. Гостуват писатели, влогъри, редактори, преводачи, издатели и психолози. Повече информация можете да намерите на фейсбук страницата на инициативата.