„Малката Божана в подводния свят“ – първата българска интерактивна книжка

В рамките на културната програма на пролетния базар на книгата, на 04.06.2014 г. от 18:00 часа на левия полуетаж в НДК ИК „Жанет 45“ ще представи проекта „Малката Божана в подводния свят“ – интерактивна българска книжка-игра. За работата по проекта ще разкажат Манол Пейков (издател) и Минчо Костадинов (графичен дизайн и анимация).

Проектът за създаване на интерактивна книжка-игра запазва цялостната концепция на книжното издание, като използва текстово-художествената основа. Първоначално ще бъде подготвено на български език в 33 интерактивни страници, а по-късно и на английски език, което ще позволи на детето само да избира това, с което желае да се занимава: да чете, слуша, играе, опознава герои и ситуации, използвайки touchscreen екран.

Детето може да избира да чете текста само или да слуша четец (глас) зад кадър, който разказва историята, като показалец следи текста. Интерактивната книжка дава възможност на детето активно да избира музикален фон, да посочва думи/предмети, които да заучава, като слуша или проследява изписването на думите, да избира и активира любими анимирани герои от приказката „Малката Божана в подводния свят“. Приложението за мобилни устройства ще позволява обогатяване, обновяване и допълване, както и във времето превеждане на различни езици. Ще бъде подходящо за деца над 4 годишна възраст.

Ако любопитството ви се е събудило, вижте демо-версия на книжката и непременно посетете представянето: