Конкурс за есе в рамките на кампанията „Спри, детето запази!“

С конкурс за есе, който да предизвика фантазията на децата, продължава кампанията за пътна безопасност на Българската национална телевизия „Спри, детето запази“, съобщават от www.azcheta.com. Кампанията апелира за повече толерантност на пътя от страна на пешеходци и шофьори.

Всички деца до 18 години могат да участват в конкурса, като разкажат своите истории, мисли, емоции и преживявания на пътя или споделят забавни моменти от пътувания с автомобил, колело, или на пешеходната пътека.

Есетата трябва да са с обем до 2 страници, шрифт Times New Roman, размер 12/14, а крайният срок за получаването им е 7 септември. Есетата заедно с посочени три имена, възраст, населено място, e-mail адрес и телефон за контакт с родител (или настойник) на участника трябва да се изпратят на имейл gledam@bnt.bg или по пощата на адреса на обществената медия – София 1504, ул. „Сан Стефано“ 29.

Получените есета ще бъдат публикувани в секцията на „Спри, детето запази!“ в сайта на БНТ, където от 8 до 14 септември зрителите ще могат да гласуват за определяне на първо, второ и трето място. Победителите ще получат по един електронен четец и комплекти книги с най-добрите детски заглавия на пазара по време на специално събитие на 15-ти септември в Борисовата градина в рамките на кампанията “Спри, детето запази!”.

БНТ стартира кампанията „Спри, детето запази!“ съвместно със Столична община през 2012 година. Тя е подкрепена от редица общини в страната, обществени организации, фондации и представители на бизнеса. Множество пешеходни пътеки в близост до училища бяха обновени, а в няколко големи града бяха монтирани над 70 предупредителни пътни знака със слогана „Спри, детето запази!“.

„Аз чета“ е партньор на инициативата от тази година, заедно с Технополис, издателство „ФЮТ“ и издателство „Enthusiast“.

Повече подробности за конкурса може да намерите в сайта на БНТ и на фейсбук страницата на кампанията „Спри, детето запази“.