Коледа със Зайчето Феликс

Зайчето Феликс е сред най-любимите ни зайчета! То е приятел на Софи, по лична карта живее в Мюнстер, Германия, но често се отправя на пътешествия по света и не само…

Вижте какво специално писмо открихме в книжката „Коледни писма от Феликс“:

„В снежна буря и при -80°С,

3-ти декември

Мили Феликс,
Много се зарадвах на писмото ти, как бих могъл да ти се разсърдя? Знаеш ли, през последните години рядко получавам истински писма – нямам предвид писмата с многобройните желания. Понякога се чувствам много самотен тук, особено когато денем и нощем вали.

Искаш да знаеш дали наистина съществувам. Е, да, тъй като живея тук само с моите елени и Карло, котарака ми, никой не би могъл да ти каже нищо конкретно за мен. Така че трябва сам да го направя.

Много, много отдавна раздавах писма само на най-бедните деца, но с времето всички деца започнаха да получават подаръци, за да е справедливо. Проблемът беше само, че желанията ставаха все по-големи. Не можех да изпълня всичките. Никой не би могъл да го направи, никой, дори и Дядо Коледа. И ето, че хората постепенно започнаха да ме имитират – ти веднага си разпознал тези фалшиви Дядо Коледи.

Знаеш ли, Феликс, ще ме има на този свят дотогава, докато децата вярват в мен. Може би е малко трудно да се разбере, но когато силно вярваш в нещо, то може да стане реалност. Така е и с мен, аз идвам всяка Коледа, при това само при децата, които вярват в мен. Все още има такива, но са разпръстати по цялата земя. За щастие имам елените, които са доста бързи.

Поздрави на теб и Софи

От Северния полюс:

Дядо Коледа
(Това е моят подпис, всички други не са истински!)

P.S. Искаш ли да ми дойдеш на гости? Тук е малко самотно наистина, но е много уютно.“

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.