Как пингвините изпадат в паника

Pingvini v panika“Пингвини в паника” (изд. Enthusiast) на Джийн Уилис със забавните илюстрации на Нейтън Рийд е книжка, която ни потапя в пингвинския свят на един Градски зоопарк. Защо тамошните пингвините са изпаднали в паника? Причината е, че има съвсем реална опасност тяхната зоологическа градина да бъде затворена и целият им подреден пингвински живот да се преобърне с главата надолу.

Рори и приятелите му (а дори и неприятелите му) трябва да намерят начин да привлекат повече посетители, за да не бъде закрит зоопаркът. И тук идва най-трудното: как да се сработят толкова различни характери, как да се преодолеят някои мании за величие, чувството на вина, ревността и страха? Планът, който Рори измисля е прост – да организира грандиозно шоу в клетката на пингвините, но изпълнението му се оказва тежка и инфарктна задача.

Чрез своите герои с малък ръст, но с големи мечти, Уилис разказва на младите си читатели забавна история за приятелството, саможертвата, отговорността и смелостта, които все някога ще ни се наложи да отстояваме, за да спасим нещата, които обичаме повече от всичко. Наред с чудесната история Уилис дава и любопитна информация за скалните, императорските и антарктическите пингвини, пингвините-феи и техния начин на живот. И за Прочутия летящ пингвин, разбира се, срещата с когото не бива да пропускате! Wink

Автор: Цветомира Дукова