Хари Потър вече е герой във видеоиграта LEGO Dimensions

Създателите на видео играта LEGO Dimensions добавиха 16 нови светове в своите игри на 27 септември, сред които и разширение с магьосническия свят на Хари Потър, съобщава сайтът pottermore.com.

Новото „Хари Потър“ разширение бе пуснато едновременно с тези на „Ловци на духове”, „Време за приключения” и „Мисията невъзможна”. С добавянето на Harry Potter Team Pack играчите вече могат да играят като Хари Потър и лорд Волдемор в основната сюжетна линия на играта.

Освен това могат да отключат тематичен Хари Потър приключенски свят и бойна арена, на която могат да предизвикат до 3 приятели в онлайн битка. Играчите могат да отключват и нови локации, базирани в Хогуортс, Хогсмийд и Диагон-али. Разбира се удоволствието на LEGO Dimensions се състои в това любимите герои да бъдат събрани и поставени в ситуации, в които никога не бихте ги видели.

Магьосническият свят ще бъде обогатен на 18 ноември, когато „Фантастични животни и къде да ги намерим” също ще намери място в мултивселената на LEGO Dimensions.