Франклин и празничният дух на Коледа

Костенурчето Франклин е добре познато на повечето деца. Освен книжен герой, той може да бъде открит и на телевизионния екран, а новата поредица „Франклин и неговите приятели“ преразказва в книжки тъкмо преживяванията на анимационното костенурче.

В книжката „Франклин и празничният дух на Коледа“ (изд. „ФЮТ“) героите са обезпокоени, защото покрай суетнята около празниците Коледа, Ханука и Кванзаа често забравяме кое е наистина важно и загубваме духа на празника.

За да припомнят на горските жители за съществуването на празничната магия, учениците на г-н Бухал решават да повдигнат духа им с коледни песни. Костенурчето, мечо, бобърка, охлюва и другите разучават жизнерадостно музикално парче с помощта на леля Фи.

Когато идва уреченият час, в който да се съберат и да пеят, единствено Франклин и Охльо се озовават на площада. Това, естествено, вещае съсипана Коледа за малкото костенурче. Дали празникът наистина ще бъде провален или героите ще успеят да заразят с празнично настроение горските обитатели, ще оставя на вас да разберете, защото:

„Коледа е чудно време за веселие и смях.

Бързането забравете и със нас се веселете…“

Щастливи празници!

Автор : Вал Стоева