Катя Антонова представи новата си книга „Двете кралства“

Най-новата книга на издателство „Рибка“, „Двете кралства“, бе представена в пространство за общуване Серендипити в предколедната събота на 20.12. Авторката Катя Антонова разказа накратко за идеята си да запознае децата с положителните и отрицателните емоции, които те изпитват, представяйки ги като обитатели на Кралството на Нещастието или Кралството на Щастието. В книгата те ще срещнат както принц Доверие и баронеса Смелост, така и графиня Завист и барон Гняв.

„Моето огромно желание е да  помогна на децата да опознаят емоциите… и това да им помогне да преминат по-леко през неприятните страни на живота“, сподели авторката пред многобройните малки читатели и техните родителиЗа удоволствие на присъстващите, Катя Антонова прочете кратък откъс от главата „Принцеса Лицемерие и графиня Честност“.

Текстът на „Двете кралства“ е съпроводен с приковаващите вниманието илюстрации на Мартина Андонова, която е получила образованието си в Италия под вещото ръководство на Анна Лаура Кантоне. Тя изрази задоволство от възможността да работи по този пръв съвместен проект, в който най-голямо предизвикателство е представлявал големият брой на героите в историята.

Снимките от премиерата на книгата са дело на Цветелина Панова.

Ревю на „Двете кралства“ очаквайте съвсем скоро в „Детски книги“.