Ема иска да знае

Ема – героиня на немската авторка Мая фон Фогел – е щура девойка в пубертета, често изпадаща в гадно настроение и страхотни проблеми. Освен това е готина, умее да плува доста добре, има си гадже и брат-близнак. И макар с приятелките нещо да не й върви, Ема не се дава така лесно… С две думи: типичната тийнейджърка от щуро семейство с обичайните проблеми, поднесени по толкова забавен начин, че да си умреш от смях!

В „Ема иска да знае“ героинята е на прага на дванайсетия си рожден ден. Родителите й продължават да са разделени, макар и баща й да се е скарал с любовницата си и да желае да се върне у дома. Майка й развива своя „Здравословен център“ заедно с приятелката си Геза, а Ема и Мона – Враната са намерили обща приказка и вече са приятелки. Изненадите обаче не спират да валят около героинята – майка й ще има бебе (макар да е супер стара – на цели 38 години!), а още по-старата й баба ще се жени за пастор Паули!!! Ако смятате това за ужасни новини, чакайте само да чуете, че хер Мартен (старец, на когото Ема помага) леко е мръднал и нарича момичето Дундичка! Цялата история може да ти скапе настроението, особено ако се налага да киснеш в чакалня с бременни и да подозираш гаджето си в изневяра…

Проблемите се разгарят още повече, щом Ема решава да организира най-големия Купон за своя и на Тим рожден ден. Планове, километрични списъци с покупки и много гости – многообещаващото събитие настъпва и всичко тръгва чудесно. Докато не се обърква с гръм и трясък! Никога не играйте на шише, ако гаджето ви е ревнивец и не разбира от майтапи. Особено ако вие сте зодия „Стрелец“, той – „Телец“ и любовните хороскопи не ви вещаят светло бъдеще… Бастиян си тръгва разочарован, Ема е готова да изгони гостите си, а старото й куче Паул трябва да бъде приспано. Може ли човек да празнува Коледа в подобно настроение?

Преживелиците на Ема са безброй, но някои от най-интересните случки включват топуркането на бебешкото сърчице, посещенията при стария добър хер Мартен и залавянето на крадлата, готова да обере възрастния мъж! А на всичкото отгоре Свети Валентин се очертава да бъде доста специален…

Ahh!

Ще успее ли да се справи Ема с чувствата си към новия член на семейството? Ще поправи ли успеха си по математика и как се укротява опърничава тийнейджърка? Всичко това ще научите от книгата „Ема иска да знае“. Поредицата е безкрайно увлекателна и проблемите, в които се забърква момичето (често причинени от собствените й хормони и тежък характер) със сигурност ще ви накарат да направите сравнение между собствените си преживелици на тази възраст, за които ще си спомняте през смях и сълзи. Книгите за Ема са полезни и за бъдещите тийнейджърки – никога не е лошо да знаеш какво можеш да очакваш от живота, за да си направиш стратегия за справяне с него!

Не пропускайте да прочетете ревю за първата книга от поредицата – „Всички обичат Ема“. „Ема иска да знае“ пък е номинирана за наградите „Бисерче вълшебно“ 2014 и ако историите ви допаднат, можете да я подкрепите от 19.03. до 30.04.2014 г.!

Автор: Вал Стоева