Дора и Снежната принцеса

Hello! Дора Изследователката е позната на повечето малчугани покрай телевизионните филмчета. Освен това тя е и книжен герой, който учи децата на български, английски и испански език, проста математика и други полезни умения като различаването на ляво и дясно например.

Съвсем в тон с коледните празници, на книжния пазар се появи „Дора спасява Снежната принцеса“ (изд. „Колибри“). В нея малките почитатели на героинята ще я видят в нова светлина – като спасителка на Снежната принцеса.

Всичко започва съвсем просто: приятелите на Дора искат приказка, в която да има вещица, снежна фея и снежна принцеса. Докато разлистват книжката, героите попадат на принцеса Сабрина и на малка снежна фея, но те са в ужасна беда. Решени да им помогнат, Дора и приятелите ѝ скачат в приказката и се сблъскват с куп препятствия. Единствено смелостта, находчивостта и дружните им усилия ще им покажат правилния път, по който да стигнат до Снежната принцеса и да ѝ помогнат.

Напълно в стила на поредицата, докато спасявате принцесата заедно с Дора, ще трябва да броите на английски език, да размахвате ръце и да разпознавате настроенията на останалите герои. Накрая, ако сте изпълнили правилно всичко, ще бъдете възнаградени с много усмивки. И с прозрението, че ако си добър и смел, ти вече си кралска особа. Merry Christmas! Feliz Navidad!

Автор: Вал Стоева