Детски работилници в предварителната програма на Софийския литературен фестивал

Tретото издание на „Софийския международен литературен фестивал“ започва днес и ще продължи до 13.12.2015. Освен събития в основната програма на фестивала, детската програма има и своя предварителна част. 

Работилницата „Нарисувай ми фантастичен приятел“ ще се проведе на 28.11.2015 между 13:00 – 16:00 ч. в Литературен клуб „Перото“. Събитието е свързано с „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“ на ИКЕА, в който деца до 12-годишна възраст стават дизайнери и художници на свой измислен персонаж, който може да се превърне в реална плюшена играчка. Рисунките на децата ще бъдат директно приети в конкурсната част, в която жури ще селектира 17 финалисти. Ще се приемат и готови рисунки. Водещ на събитието ще бъде Валентина Стоева от www.detskiknigi.com.

Следващата детска работилница, „Вкусна география“,  ще бъде на 06.12.2015 от 15:00 ч. до 17:00 ч. в ИКЕА. В нея ще участват илюстраторката Аля Маркова и Десислава Димитрова, а събитието е подходящо за деца до 11 години. По време на работилницата най-малките ще направят цветни отпечатъци и заедно с прекрасните комиксови илюстрации на Аля Маркова,  ще се отправят на пътешествие към интересни места, растения, легенди и гозби на България.

И двете работилници се осъществяват съвместно с ИКЕА – България.

„Софийският международен литературен фестивал” се организира от Асоциация „Българска книга”, в рамките на „Софийския международен панаир на книгата”. Третото му издание се провежда в партньорство с Националния дворец на културата, Институт „Сервантес“ – София, Институт „Камойнш“ – София, ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс, Литературен клуб „Перото“. Съорганизатор – Министерство на културата на Република България.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Столична Община, Програма „Култура” за 2015 г.

Медийни партньори на третото издание на „Софийския международен литературен фестивал“:

БНТ, Дарик радио, bTV Radio Group, Дневник, Light, Стандарт, Програмата, вестник „Култура“, Портал Култура, azcheta.com, въпреки.com, kafene.bg, Литературен вестник, Артележка, Детски книги, Мертореклама.