Ден на отворените врати в Столична библиотека на 11 май

Столична библиотека ще отбележи 11 май, Празника на библиотечните и информационни работници, с Ден на отворените врати и няколко изложби, сред които документалната изложба „Пейо Яворов. Път, на който не съзирам края…“, експозиция на непоказвани графики на проф. Петър Чуховски „Великите българи“ и изложба на български автори, преведени на английски в Американския център. 

Официалното начало на празника е от 11 часа, а сред гостите ще бъдат българските писатели Георги Константинов, Марин Бодаков, Михаил Неделчев, Бойко Ламбовски, Здравка Евтимова, Ивайло Диманов, Иво Сиромахов, Деян Енев, Захари Карабашлиев и др. Децата от детска градина „Ханс Кристиян Андерсен“ ще поздравят присъстващите с Парад на буквите.

Библиотекарите от Столична библиотека ще отбележат професионалния си празник заедно с библиотекари от читалищните и училищните библиотеки в София, на които библиотеката ще дари книги.

На 11 май библиотеката ще обяви и финала на доброволческата си инициатива „Библиотекар за един ден“ и ще връчи отличието „Библиотекар на годината 2015“ на свой служител.

За поредна година в Деня на библиотечните и информационни работници (от 9 до 17 часа) всички любители на книгите, които желаят, могат да получат безплатна едногодишна читателска карта за ползване на всички ресурси на библиотеката.