„Чети с мен“ в Лятната читалня в Градската градина на Кърджали

Местни автори, журналисти, художници и общественици от Кърджали ще се включат в третото издание на кампанията за насърчаване на четенето „Чети с мен“, която се провежда под патронажа на Президента на Република България.

Всички почитатели на книгите от община Кърджали са поканени да се включат в инициативата на 11 юни (събота) от 11 часа като дойдат с любима книга в Лятната читалня на Регионална библиотека „Н.Й. Вапцаров“ в Градската градина. При лошо време събитието ще се проведе в РБ „Н.Й.Вапцаров“.
 
За малките книголюбители Детският отдел на регионалната библиотека организира ателие „Приказка в рисунки“ от 11:30 часа.
Третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен“ по инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев, се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на културата,  организации, свързани професионално с четенето и грамотността: Българска библиотечно-информационна асоциация, Асоциация „Българска книга”, Фондация „Глобални библиотеки”, Фондация „Детски книги”, ” сайтът “Аз чета” и други.