5 йога заглавия

Лятото е време, когато (традиционно) отделяме повече време за себе си и това, което ни прави щастливи. Започваме да се храним по-здравословно, наслаждаваме се на слънцето и морските вълни, пътешестваме до близо и далеч, срещаме се с приятели, прекарваме повече мигове с близките си. За мнозина от нас лятото е и идеалният момент за спортуване и разходки из природата. И тъй като през ваканцията децата са винаги около нас, какво по-естествено от това да увлечем и тях в радостите ни? Затова ви предлагаме няколко весели, цветни и увлекателни книги, които ще ви дадат идеи как да ободрите тялото и ума си, като същевременно успокоите съзнанието на немирните малчугани. С други думи, опитайте заедно да практикувате йога!

С „Йога за зайчета“ от Емили Ан Дейвис (изд. „Фют“)

Йогата не е само за хора, о, не! Трите зайчета Поли, Роли и Скокливко може и да живеят заедно, но съвсем не си приличат. Докато Поли и Роли са кротки и послушни, Скокливко не може да спре на едно място и за секунда. Той винаги се върти, подскача и шава, когато играе, когато ляга да спи и дори когато дядо Дългоушко показва какво е йога. На всички калпазани обаче рано или късно им се случва неприятност. И щом бедата застига Скокливко, той бързо си припомня урока на дядо си. В компанията на тримата пухчовци децата ще изпробват няколко лесни упражнения, а хубавите илюстрации на Дебора Олрайт ще приковат вниманието им.

С „Йога в гората“ от Кристиан Кер (изд. „Фют“)

Нали ви казахме, че йогата не е само за хора? Е, не е и само за зайчета! Меца се събужда от зимния си сън, но се чувства замаяна, отпаднала, мързелива и без настроение. За да й помогнат да се разсъни, да се ободри и развесели, различни животни в гората (симпатично изрисувани от Джулия Грийн) й издават тайните си за здраве и ведрина. Те я запознават с 13 упражнения, допълнително описани така, че всяко дете да може да ги повтори!

С „Йога във фермата“ от Кристиан Кер (изд. „Фют“)

Още едно йога-заглавие от Кристиан Кер, илюстрирано от Джулия Грийн. Този път творческият тандем ни среща с кученцето Тери, което се чувства тъжно и не може да се отпусне да заспи. Обитателите на двора с готовност му помагат, като всеки показва на Тери какво прави, за да се чувства щастлив и да спи спокойно. В книгата са включени още 13 лесни упражнения за деца.

С „Йога за деца“ от Ачаря Балкришна (изд. „Изток-Запад“)

Книгата разказва на децата какво е йога, как ни помага и как се практикува с помощта на стихове, истории и илюстрации. Йога може да е забавна и лесно да се превърне в част от деня. Но понеже не само упражненията са важни, „Йога за деца“ разкрива на малките читатели как да живеят в хармония с природата, да я наблюдават и уважават, как да се хранят здравословно и пълноценно.

С поредицата „Вълшебна книжка“ на Светла Иванова (изд. „Yogatime“)

Книгите за „тананикаща йога“ споделят истории и пеят песни, които помагат на децата да релаксират, да се успокоят и отпуснат, да са в мир със себе си и света. Вълшебните книжки съдържат много и различни упражнения, изпълнявани с лекота и песен на уста.

Раздвижете се и вие с някое от заглавията. Освен приятно и полезно, със сигурност ще е и доста забавно!

 

Вземете книгите с код DK19 от

Ozone.bg или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, Вие помагате

за насърчаването на детското четене в България.