„Забавното лятно четене” тръгва на път!

„Забавното лятно четене” тръгва на обиколка из страната от 26 май до 14 септември 2014, за да представи на малките читатели идеята на кампанията, онлайн читателските дневници и да си поговори с тях за книгите и четенето.

Стартът на кампанията бе даден на 13 май в Американския център в Столична библиотека с кръгла маса на тема за грамотността сред децата. Официалното откриване на „Забавното лятно четене“ 2014 ще се проведе в Русе, откъдето тръгва и турнето, а закриването ще бъде в столицата на 14 септември.

Графикът на срещите на „Забавното лятно четене“ и децата в останалите градове е:

  • 26.05.2014 г. – Разград в Регионална библиотека Разград;
  • 27.05.2014 г. – Шумен в Регионална библиотека Шумен;
  • 27.05.2014 г. – Добрич в Регионална библиотека Добрич;
  • 28.05.2014 г. – Велико Търново в Регионална библиотека Велико Търново;
  • 30.05.2014 г. – София в Книжен център „Гринуич”

Въз основа на попълнените по време на кампанията електронни детски читателски дневници ще бъдат определени и наградени победителите в категориите „Най-четящ град“, „Най-четящо училище“, „Най-четящо дете“, „Най-активен читател на забавното лятно четене“, „Най-млад активен читател“ и „Най-интересен коментар“. На церемонията ще бъде обявена и най-четената детска книга за лято 2014.

Кампанията се осъществява с любезното съдействие на ЧЕЗ – България, в партньорство със Столична библиотека, Българска библиотечно-информационна асоциация, Заедно в час, издателстви „Ентусиаст” и с подкрепата на UNICEF. Медийни партньори на събитието са Bulgaria ON AIR, БНР, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Teenproblem.bg, Azcheta.com, Detskiknigi.com, Национална мрежа за децата, www.namama.bg, KIDS Programata, GreenWich, БНР, BTV, BTV Lady и BTV COMEDY.