„Всичко неочаквано”, което може да ти даде едно лято

Лятото обикновено се свързва с безгрижното време, много слънчеви дни, изпълнени с приятелски срещи, купища сладолед и липса на домашни. „Всичко неочаквано” (изд. Orange Books) на Морган Мадсън е тийн роман, разказващ за неочакваните уроци, които човек може да научи щом загуби (само)контрол над живота си и разбере, че приятелите са незаменимо богатство.

Изобразените на корицата кучета, насочват читателя постепенно към историята. На заден фон зад тях се виждат чифт жълти кецове, а те по някакъв начин са свързани с развитието на сюжета.  Читателят ще остане приятно изненадан от лятната история, която се крие зад скромния обем от 536 страници. Не се плашете от обема на книгата. Книгата се чете неусетно.

Главната героиня Анди, е научена да контролира всичко в живота си. Като дъщеря на политик, е свикнала и сама да се грижи за себе си. В един момент всичко се обърква и плановете ѝ за лятото поемат по коренно различен път от предначертаното. Започвайки като много наивна и дори дразнеща, нейният образ претърпява обрат. Налага ѝ се бързо да свикне с объркващото се лято, да поеме много отговорности. Сблъсква се с много нови приятелства, скандали, любов… Всичко очаквано, което може да се случи на момиче, работещо в родния си град през лятото.

Една от основните теми в книгата е приятелството, начинът на комуникация между хората. Макар и да използват телефоните си постоянно, един определен облог поставя на изпитание онлайн общуването между приятелската група на Анди.

Отношенията в семейството също са разказани през погледа на главната героиня. Трудните отношения между Анди и баща ѝ успяват да се развият през целия сюжет, за да достигнат до момента на тяхното сближаване и заздравяване на връзката баща-дъщеря.

Друга тема в книгата е творческото вдъхновение и как то може както да изчезне, така и да се появи внезапно. Авторката показва, че важното е човек да има правилните приятели до себе си, за да успее да достигне целите си.

„Всичко неочаквано” разказва на читателя неочакваната история за приключенията, приятелствата и любовта на една тийнейджърка, която никога не е изпускала от контрол ежедневието си.  За неочакваните отговорности и забавления, за горещите летни нощи и несигурността на тийнейджърския живот. Ще се хареса на онези читатели, които обичат забавните тийн истории и най-вече кучета.

Вземете книгите от Ozone.bg с код DK19. 

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.