В Русе проведоха магьоснически изпит в Нощта на книгите за Хари Потър

За трета поредна година Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе се присъедини към международната инициатива Нощ на книгите за Хари Потър, като на 2 февруари организира вълнуваща и незабравима вечер, изпълнена с много вълшебни забавления, за почитателите на най-известния малък магьосник.

Темата на тазгодишното магическо приключение в света на Хари Потър беше „Професорите на „Хогуортс“. Под зоркото око на комисия в състав Мадам Епсимания, Мистър Младемор и Мадам Мирония, се проведе годишен изпит за Сова и Тритон. По време на състезанието малките участници демонстрираха своите познания за книгите на писателката Джоан Роулинг. Изпитът се водеше от строгата Малвина и чаровният котарак Моли.

Оригиналната украса от отровни паяци, прилепи, черни воали, както и картини и музика от филмите за малкия магьосник пресъздаваха интериора на училището „Хогуортс“ и допълваха загадъчната атмосфера на вечерта. Открояваше се и специалната подредба на кабинетите на професорите Дъмбълдор и Спраут, добре позната от поредицата за Хари Потър.

В оспорваната надпревара бяха отличени четирима от най-знаещите участници, а за всички малки почитатели на Хари Потър имаше много подаръци и вкусни изненади, осигурени от спонсори.