Творческа лаборатория за илюстрация на детски книги с илюстратора Алесандро Сана

Творческа лаборатория „Вода, знак, цвят. Да разкажем истории за картините“, водена от италианския илюстратор Алесандро Сана ще се проведе в София на 15 юни (сряда) от 9:30 до 17:30 в Националната галерия „Квадрат 500“. Лабораторията е насочена към илюстратори и студенти от Националната художествена академия. Участието е безплатно и има осигурен превод.

Желаещите трябва да представят 3 изображения по темата (формат .jpg, размер 500 kB), цветни или черно бели, като не е задължително трите да са тематично свързани. Творбите трябва да бъдат изпратени на info@alessandrosanna.com не по-късно от 18 май, като името на кандидата за участие трябва да бъде изписано на латиница. Въз основа на тях илюстраторът Алесандро Сана ще избере 20 участника.

Алесандро Сана (1975) е италиански илюстратор и художник, илюстрирал книги на Давид Гросман, Итало Калвино, Роберто Пиумини, Джани Родари. Създава и изцяло авторски илюстровани книги. От 2013 г. преподава илюстрация за печатни издания в Академията за изящни изкуства в Болоня. Носител е на множество награди. Той е италианският кандидат за Наградата „Ханс Кристиан Андерсен“ 2016.

Творческата лаборатория се организира от Италианския културен институт и Агенцията за подпомагане и интернационализиране на италианските предприятия в чужбина в сътрудничество с Национална галерия „Квадрат 500“.