Трета „Нощ в библиотеката” за малките читатели на бургаската библиотека

За трета поредна година Детски отдел на Регионална библиотека „Пейо Яворов” – Бургас ще отвори врати в нетипично време, за да предложи на малките си читатели едно различно преживяване сред книгите. На 18 август от 20.00 ч. за бургаските деца започва нощта, изпълнена със звезди, книги и творчески изненади. 

Инициативата „Нощ в библиотеката“ е част от програмата на лятна „Работилница в Четвъртък” и в нея ще участват децата, които я посещават от стартирането й през месец юни.

Литературни игри, забавления с книги и творчески представления предвиждат организаторите на вълнуващата нощ. Отново ще се проведе любимата игра на всички деца „детективско издирване на книги”, в която при загасени светлини, в ролята на детективи, малчуганите ще издирват с фенерче предварително заявени книжни издания. „Нощ в библиотеката” предвижда още изява на таланта на всеки участник, предпремиерно представяне на ръчно изработената „Енциклопедия на малкия любознател“, чийто съставители са децата участници в „Работилница в Четвъртък”.

Всяка библиотечна нощ си има гост с изненада и тази година тя ще бъде поднесена от актриси от бургаския Куклен театър.

„Работилница в четвъртък” е инициатива, свързана с лятната програма на Детски отдел на РБ „П.К. Яворов” – Бургас. Заниманията в Работилницата са за деца на възраст между 7 и 14 г. и са насочени към насърчаване на детската любов към книгата и четенето, познаване на видовете литературни източници, на реда и организацията в библиотеката и развитие на детския творчески потенциал. Чрез задачи за индивидуално изпълнение и  забавни колективни игри, децата откриват колко вълнуващ е светът на книгите и необятен светът на знанието, развиват въображението и творческия си подход.