Тими Провала стъпва на българския пазар

Запознайте се с Тими Провала и Мечо Тотала! Заповядайте в най-реномираната детективска агенция на света „Тотал Провал“ ООД. Ще ви посрещне 11-годишно момче с червен шал и шапка с надпис „бисквити“ и с две важни житейски правила, записани на подметките на обувките му. Всичко това можете да прочетете на страниците на „Стават и грешки“, първата книга от поредицата „Тими Провала“, която у нас издава „Сиела“.

След поредицата „Дневникът на един Дръндьо” на Джеф Кини новата мания на младите читатели са Тими Провала и партньорът му Мечо Тотала, които разрешават детективски случаи в своя квартал. Правата за първата книжка за Тими Провала са продадени в 30 държави досега, първият тираж е 350,000 екземпляра. Изданието остава над 20 седмици в листата на Ню Йорк Таймс, избирана е и за книга на месеца в Амазон.

unnamed-1

От „Стават и грешки“ ще се научите да мислите като детектив, как да намирате изгубени вещи – от бонбони, чорапи и обувки до колело например, как да се справяте с враговете си, с конкурентите и с досадниците, как да „атакувате“ трудните уроци и най-вече как да се забавлявате. Е, понякога стават и грешки, но те са, за да се учим от тях; те са пътят към величието!

Автор на приключенията на Тими и Мечо е Стефан Пастис, американски карикатурист и създател на хумористичните истории „Перли пред свини”. Тими Провала е първият му опит да поднесе великолепното си остроумие на младите читатели. Дебютът му в Children’s Мiddle Grade Book достига до първите места на класацията на The New York Times.

През септември 2014 на пазара у нас ще се появи и втората книга с приключенията на Тими Провала, уверяват издателите от „Сиела“.