Спечели оригинални Хари Потър аксесоари от Врачанската библиотека и geeky.bg

Мъгъли и магьосници от цялата страна могат да си спечелят оригинални Хари Потър аксесоари. Условието е да дадат верни отговори на 7-те въпроса от онлайн куиз.

Куизът се намира на сайта на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца. Библиотеката, заедно с онлайн магазин geeky.bg, специализиран в продажбата на официално лицензирани джаджи и много други забавни продукти от най-популярните филми, сериали и игри, е организтор на инициативата.

С виртуалната надпревара библиотеката се включва в седмата Нощ на книгите за Хари Потър, която ще се проведе под формата на онлайн събитие на 4 февруари 2021 г.

За да участвате в томболата, освен 7 верни отговора, е необходимо в онлайн формуляра да попълните следните данни:

  • трите си имена
  • населено място (само на територията на България)
  • телефон за връзка.

Крайният срок за участие е 15 ч. на 4 февруари 2021 г. Победителите ще станат ясни в 18:00 ч. същия ден. Тегленето на жребия ще се излъчва на живо във фейсбук страницата на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца.

Нощта на книгите за Хари Потър се провежда ежегодно по целия свят от 2015 г. насам. Целта на събитието е да отпразнува световно известната поредица на писателката Дж. К. Роулинг и да насърчи децата да четат и да се запознаят с магическия свят на момчето магьосник.

Първоначално обявената дата за събитието бе 4 февруари, но поради пандемичната обстановка от издателство Bloomsbury взеха решение да я преместиха на 24 юни 2021 г. Темата на Нощ на книгите за Хари Потър 2021 е „Диагонали“ – най-необичайната търговска улица в света.