„Смешни факти за животните“ – интересна нова поредица от Катина Недева

Катина Недева вече е добре позната на българския читател като илюстратор – нейните колажни рисунки красят „Пиано от картон“ и „Зимни слънчогледи“ на Анета Дучева (изд. „Жанет 45“). Дебютната й авторска книга, „Птиче село“, също спечели сърцата на малките читатели от 3 до 7 г. и техните родители.

Към успехите си до момента младата художничка прибавя цели две книги от нова поредица, посветена на фауната – „Смешни факти за животните“ (изд. „Робертино“). С твърди корици, изчистени илюстрации с колажна техника и добре подбрана информация, поредицата обещава да се превърне в любимо четиво на много деца от 4 до 7 г.

„Смешни факти за животните. Водните животни“ е посветена на обитателите на подводния свят. Колко е голяма гигантската китова акула?

Летят ли наистина летящите риби? Наистина ли има и сухоземни риби? Колко са сърцата на октоподите?

В десетте разтвора на книгата Недева представя точно 10 любопитни факта, които със сигурност ще смаят и децата, и възрастните. Кратката, но забавно поднесена научна информация, гарантира бързо запаметяване и лесно възпроизвеждане на наученото. 

„Смешни факти за животните. Насекомите“ дава на децата ценни знания за хвърчащи и пълзящи насекоми с крилца, крачета и антени. Кога са се появили насекомите на Земята?

Какви подвизи може да извърши хлебарката? Как спят мравките? Коя е най-голямата нощна пеперуда в света? Колко зъба имат комарите?

Неподозираните любопитни факти гарантирано ще зашеметят читателите на книгата. Илюстрациите и тук са изчистени, в по-землисти тонове, както подхожда на света на буболечките.

Катина Недева е сътворила изключително интересни издания, които предлагат научна информация, разделена на съвсем малки порции – идеални за децата от 4 до 7 г. Нейните смешни факти разбуждат детската любознателност и гарантират, че родителите ще получат стотици въпроси „Защо?“ и „Как?“, а и ще препрочитат книгите отново и отново.

Двете заглавия от поредицата „Смешни факти за животните“ предложихме за четене по проект „Библиотека в детската градина“ на мъниците от 29 ДГ „Слънце“ – София. Отзивите на учителите гласят:

„Книгите вече са четени в подготвителните групи над 30 пъти за три седмици, като децата всеки път избират да четем тях. И всеки път се смеем дружно – и те, и ние.“

Поредицата „Смешни факти за животните“ на Катина Недева (изд. „Робертино“) е първа стъпка в света на фауната. Когато прочетете фактите за стотен път, можете успешно да предложите другата впечатляваща поредица за животните – „Да се запознаем! Как порастват…“ на изд. „ФЮТ“. Така ще си гарантирате, че малките ви читатели ще усвоят уроците по „Човек и природа“ бързо, лесно и още преди училище.

Ако мога да открия слабост на изданието, това ще е твърде тънката хартия, при която част от пълноцветните илюстрации прозират. Но плътността на хартията се компенсира от цената на изданието с твърди корици.

 

Вземете книгите от Ozone.bg с код DK19

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и ревюираме книги за Вас.