„Щафетническо“ пътуващо сандъче зарадва децата от ОУ „Йордан Йовков“ – Варна

От близо седмица Пътуващо сандъче 39 радва децата от ОУ „Йордан Йовков“ във Варна. Сандъчето е специално – освен книги, включени в „Читателска щафета 5: Патилански приключения“, то съдържа и помощни материали за учителите и възпитателите, с чиято помощ децата да се забавляват с малкия Никола, Майлс и Найлс, Ужасния Хенри и Макси. Защото четенето е вълнуващо и приятно!

„Разбираеми са грейналите детски личица, големите усмивки и искрящите погледи на моите малчугани. Много бързо книжките си намериха читатели и след суматохата от изненадата в стаята настана тишина.“ споделя учителката Ивелина Иванова.

 

Пътуващите сандъчета” е проект на Българската библиотечно-информационна асоциация и се реализира в партньорство с фондация „Детски книги”. Идеята на проекта е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време, а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.

Повече за проекта можете да научите на https://libchest.wordpress.com/, а ако желаете пътуващо сандъче да посети и Вашата библиотека, можете да се включите като попълните онлайн формуляр за заявка.