Прожекции в Люмиер на българската анимация „Пук“ по Валери Петров

По случай 2 април – Международния ден на детската книга –  можете да видите няколко прожекции в кино „Люмиер“ в НДК на пълнометражния български анимационен филм по приказка на Валери Петров „Пук“ (България/Монако, 2015). Датите и началните часове на прожекциите са:

2 и 3 април от 15:15 часа 

4 април от 17 часа

6 април от 17:15 часа

7 април от 17 часа

Режисьор и художник е Анри Кулев, а филмът е съчетание от анимация и игрално кино. Композитор на музиката и песните е Любомир Денев. В ролите са Стоян Алексиев (Набръчканият човек), Ивет Минковска (Лили на сушата и Елица Черкезова (Лили под водата). Филмът е озвучен с гласовете на Антон Радичев (Хрили), Христина Ибришимова (Лили), Петя Силянова (Мидата), Линда Русева (Медузата), Димитър Иванчев (Октоподът) и Веселин Ранков (Калканът). Цените на билетите са 4 и 6 лева.

Сценарият е по едноименната приказка на обичания Валери Петров, която разказва за спускането на малката Лили в морето, срещата й със страховитата риба Хрили и тяхното търсене на вълшебното бисерче. Именно песничката за бисерчето, която Лили и Хрили си припяват, дава името и на единствената българска награда за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“, в която жури са децата.