Приказна книга за малки и големи феи

Всеки има нужда от малко вълшебство в живота си. И ако възрастните са позабравили как да го търсят, то младите госпожици със сигурност са наясно къде да открият феите на цветята.

Те обикновено се крият там, където има растения (техните домове), но могат и да бъдат срещнати на лунна светлина. Ако пък се вгледате внимателно в градината или в парка, нищо чудно да зърнете мъничко краченце, скрило се светкавично от хорските очи…

Преди време на пазара излезе една от най-красивите книги, които съм виждала – „Феите на цветята: приказна книга за момичета“. Златни ръбове, дебела хартия, невероятно красиви илюстрации на Сесили Мери Баркър и дори мекички велурени цветя на корицата превръщат книгата в желан подарък за всяко момиче. А 209-те й страници, изпълнени с истории за живота и бита на феите, съвети как да ги открием и да бъдем като тях, как да си направим тайна градина или пък покани за бал, ще вълнуват съзнанието на младите госпожици феи и техните приятелки.

В книгата ще откриете не само къде живеят феите, какво правят и как се забавляват, но и различни приказки, вълшебни заклинания и тайнствени билкови рецепти. Ако не знаете какво предвещава появата на бадемовия цвят или пък кой е кралят на феите, също потърсете тук. Има дори рецепта как да си направим ароматни торбички с лавандула (това е за порасналите момичета – майки) и лед с плодове и цветя…

Освен от вълшебство, всеки има нужда от мъничко красота в живота си. Как да си я набавим? Като се настаним удобно на фейско чаено парти с дъщерите си и се отдадем на най-красивата книжка за феи!

Не пропускайте и останалите книги от поредицата за феите на цветята: „Вълшебни врати“ и „Магическият лунен празник“.

Автор: Вал Стоева