Приказкочетене и философска закуска в Детския отдел на Столичната библиотека

elmerТази събота Детският отдел на Столичната библиотека предлага чудесно начало на празничния 14 февруари. Точно в 11 часа ще започне традиционното четене на приказки „Кой обича приказки“ по инициатива на писателката Юлия Спиридонова- Юлка. Избраната книжка този път е за слончето Елмър, а „преводач от слонски“ ще бъде Зорница Христова.

В 12 часа издателство „Точица“ кани малките философи на философска закуска с кифлички. Какви трябва да бъдем, за да имаме приятели? Трябва ли въобще да се променяме? А за да ни обичат? Какво само прилича на любов? По какво да се разбере дали някой е влюбен? На тези и още много въпроси ще търсим отговор заедно с помощта на книжката „Любов и приятелство“ от Мишел Пюеш и Брижит Лабе. lyubov-i-priatelstvo

Книгите от поредицата „Философски закуски“ на Брижит Лабе и Мишел Пюеш провокират децата да се замислят върху основни житейски понятия, илюстрирани чрез ситуации от ежедневието им. Подходът на авторите изключва размахването с пръст и назидателния тон. Те се отнасят с уважение към малките, като им представят различни гледни точки и ги подтикват да обсъждат темите и сами да намерят правилния път.

Дата – 14.02.2015

Място – Детски отдел на Столичната библиотека, площад Славейков

11 часа – четене на „Слончето Елмър“ от Дейвид Маккий

12 часа – Философска закуска на тема „Любов и приятелство“